Terrariebygge åt taggsvansvaran, råd önskas!

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

26
14
Saga96:
Nu är ritningen för bygget klart! Jag känner mig nöjd och min far (som ändå byggt ett antal små hus genom åren) gav tummen upp, så nästa helg eller den efter det blir det inhandling av reglar och plywood. Priset, exklusive glas och akvarielack, landar på drygt 2000, vilket jag är nöjd med. Jag ska försöka göra en sammanfattning sen vad totalpriset blev för alltsammans.

Jag kommer välja att låta bli att helt skruva fast delar av taket (de röda bitarna i ritningen) och testa mig fram genom att täcka för och borra succesivt fler hål i fronten när jag väl har lampor och substrat på plats.

Jag har också hunnit göra lite tester med olika jordblandningar och kommit fram till att det jag tror blir bäst är 5 delar jord, 5 delar sand och 1 del lera. Eftersom det blir 450 liter substrat är det ju väldigt mycket jord, och speciellt sanden drar iväg rejält prismässigt, 12x14 liter leksand går på över 1000 spänn. Jag ska se om jag kan hitta något bättre, men problemet är lite att även om jag känner folk som har lite lägre kvalitet på sand till kompispris blir det väldigt mycket bök att frakta 240 kg sand med de tillgängliga verktygen: sambons mammas bil och plasthinkar, så det kan nog vara värt det ändå.

Lådor till kackerlacksuppfödning är införskaffade och ska preppas för att sen inhandla dubia på sundsvallsmässan nästa helg. Efter mycket dividering satsar jag på att börja med 50 vuxna och 50 subadulter, och ser vart det tar mig. På mässan ska jag också förse mig med lite städare, troligtvis powder blue/orange. När det gäller hoppstjärtar så är jag en firm believer av att samla in lite olika utifrån och det som överlever överlever, men jag vet inte riktigt om det kommer funka såhär varmt, så det får jag se hur det blir med.

Jag har också köpt en massa frön, en salig blandning från två tyska företag, ett som jag beställt från förr och ett wild card men som verkade seriöst. det är lite olika australienska växter som kanske funkar, jag blir nöjd om några av dem överlever i alla fall, men det kommer uppdateringar om de så småningom.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild