Tropfrog skrev:
Bra information. Då antar jag att det är djur från Sydamerika som gäller!
Jag gillar ju själv pilgiftsgrodor och småödlor. I ett så stort terrarium skulle man kunna tänka sig två grodarter och en ödleart. Tex
epipedobates anthony. Lever nära vatten och är duktiga simmare. Rätt genomfört så förökar dem sig själv i terrariet.
Ranitomeya vanzolinii. Håller sig alltid längst upp i grenverk och förökar sig själv utan din inblandning.
Jungfrugeckos. Rör sig i hela terrariet, men föredrar grenverk. Simmar bra och förökar sig lätt.
Dessa kombinationer finns i mitt huvud som ett eventuellt framtida bygge. Det är på inget sätt enkelt att få det att fungera. Men rätt utfört kan det bli mycket vackert och effektfullt.
Mvh
Magnus
Intressant Magnus! Låter faktiskt ruggigt bra att kunna ha lite olika arter som ändå kan leva i symbios. Och eftersom det är såpass stort och långt så kan jag ju enkelt kunna ha en varmare sida och en kallare utan större problem och få till ett riktigt bra habitat med rätt luftfuktighet, luftcirkulation, värme samt kyla.
I grunden kommer jag ha rätt mycket grenar som både sticker upp ifrån akvariet in i terrariedelen och tvärtom samt olika nivåer av landdelar i form av stenmoduler som kommer sättas fast i väggarna. Så länge terrariedjuren kan ta sig upp via grenar (om dem skulle ramla ner i vattnet) så är det av intresse! Så dem inte ramlar ner och helt enkelt drunknar.
Pilgifts gillar jag skarpt! Däremot så är ju födan ett problem (i mitt tycke) fick tips om att sätta in kackerlacksägg i terrariet och låta dem kläckas som föda till pilgifts istället för bananflugor (har redan nu problem med bananflugor i hela huset trots att jag inte matar med flugor) men måtro om det skulle funka med någon trädlevande groda (inte pilgifts) tsm med ödlor?