Mata med levande

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

Medlem i SkHF
1025
1142
NellyNiklas:
Mayhem skrev:

Allt stämmer värme,fukt och övrigt
Nej den har inte ätit sedan den föddes övriga syskon börjar komma igång, men denna visar inget intresse alls.
Den är alert, har bra muskelstyrka och spelar med tungan. Men är helt ointresserad av mat.
Jag ska prova med groddar.
Men vart får man tag i detta ?


Som nyfödd är många (framförallt Australienska) ormar grod- och ödlespecialister och pinkies är något fullkomligt främmande. Hur det ligger till med Sydamerikanska boa arter kan jag inte svara på men jag skulle bli förvånad. Över tid och flera generationer så blir de mer och mer mottagliga för möss som första mål, men ibland dyker det upp en unge som envisas.

Titta förbi din närmaste asiatiska matbutik/"Asia market" om de har frusna grodlår. 

Mvh
Niklas

Medlem i SHF
74
92
Fafnerian:
Är väl bättre att tvångsmata en eller två gånger så den fattar att en viss lukt = mat, än att en mus ska behöva plågas till döds? Tror det är stressigare för musen att dö av våld än för ormen att tvångsmatas.

490
204
David:
Temperaturen på bytet kan spela in, att bytet är varmt. 

Medlem i GHF
642
412
Jimmy:
Mayhem skrev:

Tvångsmatning är något man tillämpar när allt annat misslyckats.
När djuret inte ens tar levande.
Tvångsmatning är otroligt stressande för ormen, därför undviker man detta in i det sista 
I mitt fall är vi inte riktigt där än


Eftersom jordbruksverket uttryckt att matning med levande  bryter mot lagen så är det självklart att tvångsmatning går före. Om du inte tycker tvångsmatning är nödvändigt så vänta. Att sitta här i denna tråd och diskutera mata med levande leder ingenstans då det redan diskuterats flitigt i andra trådar.
Jag har själv tvångsmatat ormar som senare kommit igång med mat riktigt bra. 
Man kan mata med en råttsvans till att börja med. Lättare att få iini munnen och massera ner en bit. Då får den i sig näring och det kan kicka igång ormen.
Men då Kungsboor är kraftiga bör man kunna testa med tex en musfuzzy.
Sen kan man testa igen med dött helt byte. 

Men vill du mata med levande så är det ju ingen som stoppar dig. Men då är det ju onödigt att starta en forumtråd om det...

Medlem i SHF
4041
5085
Jonas_:
Det här kanske låter hårt..Men..  jag läste att alla kullsyskon börjat äta. När jag får kullar så är det alltid någon i kullen som aldrig kommer igång med maten. Dessa individer klarar sig inte hemma hos mig, dom tas bort. Jag resonerar att det händer liknande i naturen, alla ska inte överleva i kullarna, grymt men så är naturen. Förr om åren brukade jag tvångsmata igång dessa individer men då jag haft många negativa resultat så slutade jag med det för några år sedan. Andra resonerar på ett annat sätt och det är helt okej : ) Men jag resonerar på detta sättet, av erfarenhet skulle jag vilja tillägga. 

Sen är jag förvånad att inte tråden spårat ur redan... ämnet "mata med levande foderdjur" har diskuterats vilt sen jag kom in i hobbyn på 90-talet. För mig är det fortfarande en rekommendation att undvika levande bytesdjur i största möjliga mån! Ingen svensk lag. Jag personligen skulle inte mata med levande, men jag kan ha förståelse för vissa enstaka fall. Ingenting är svart och vitt med levande djur. Gråskalan är stor. 

Hoppas det löser sig för ormen hur det än slutar. 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild