Ett nytt skogsbygge

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

1681
791
fluffis:
Då är det dags för mig att börja om lite. Jag har ett befintligt terrarium som är det översta på bilden. Det är i OSB och vattensäkrat på insidan med glasfiber och sen målat med våtrumsfärg. Tidigare har det bott en orm där.


1681
791
fluffis:
Terrariet är 115 x 70 x 78 cm och försett med en LED-lampstrip och en värmeplatta a la Hoggaforfan (www.terrariedjur.se/forum/thread/3288). 
Eftersom jag vill ha levande växter och förmodligen ödlor i det här terrariet så behövs det göras om. Lampan har bytts ut mot 
en Arcardia jungle dawn led bar och för att få ett bra bioaktivt substrat med värme uppifrån så har jag värmeplattan tagits bort. För att få ut kabeln var jag tvungen att ta sönder hela plattan men det gick bra.




1681
791
fluffis:
Jag har sågat till korkbark som ska sitta som "blomkrukor på väggen. På den bakre väggen ska det bli en naturlig look med hjälp av substrat och Gorilla-lim. 




1681
791
fluffis:
Terrariet läggs på rygg för att få dit lim, substrat (mest jord) och korkbarkskrukor.
Efter mycket kladdande och tryckande i flera omgångar tycker jag det ser bra ut.




1681
791
fluffis:
Såhär ser det ut när det är upprest. I botten har jag börjat lägga lavagrus. Det är inte meningen att det ska hållas så blött att det behövs ett dräneringslager (tror jag).


1681
791
fluffis:
I botten läggs även reptilbark eftersom det ändå finns hemma. Sen Habistat jungle bio.




1681
791
fluffis:
Även spagnummossa blandas i.


1681
791
fluffis:
I med barkrörsbitar och grenar. Mycket att klättra på ska det vara :)


1681
791
fluffis:
Ännu mer grenar och kvistar och växter och löv. Det blev ormbunke, ampellilja, murgröna, gullranka och någon mer. Några behöver växa till sig.




1681
791
fluffis:
Jag har tänkt beställa ett duschsystem och det behövs UV-lampa. Temperaturen är redan ca 30 grader på solplats högt upp så osäkert om det behövs värmelampa också. Djur som jag är mest sugen på är någon form av Takydromus. Har någon tips på växter som inte nödvändigtvis klättrar men kanske kan hänga ner från barkkrukorna så tar jag tacksamt emot :) Har funderat på flasklilja men det behövs ju en ganska liten fot i så fall :) Luftfuktigheten ligger på mellan 60-70 % med oregelbunden manuell sprayning.
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild