Spindel bett

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 2

44
1
snakybite:

Visst har jag det, har slings av Reclusa och säck på Laeta. Det är fantastiska små spindlar att studera på närmare håll.


76
16
Ergotamin:

Shit Gnasher är det bilderna från ditt bet på den länken du la ut? Tur att du fick ha kvar dina krops delar 


85
15
Gnasher:

Tack,
det var inte mina bett men, de var liknande.


76
16
Ergotamin:

Fy fan rigtigt styggt sår 


150
14
Hillmans:

Herregud, stackare.

Vet inte hur ja ska formulera riktigt men,

Om du hade blivigt biten runt bröst korgen, hade detta kunnat leda till omedelbart dödsfall?


44
1
snakybite:

Ja de små skönheterna är inte att leka med. Det är fascinerande att de små spindlarna kan ställa till med så mycket skada.


85
15
Gnasher:

Som jag fick det beskrivet av läkaren i Sydafrika så är dödsfall väldigt ovanligt från spindelbett, oftast då i samma riskgrupper som vanligt, barn och äldre med andra krämpor, hjärtfel o liknande.
Antalet <violinspindelbett har ökat väldigt kraftigt de senaste åren i RSA, några blöta år med mkt regn har gjort att det blivit många fler spindlar som "sökt" sig till bebyggda områden, de trivs väldigt bra i gamla byggnader.

Kan väl säga att på samma resa blev min då tre-årige son också biten av en annan sorts spindel, en liten svart sak som jag inte fått något namn på, när han skulle hämta en boll som han sparkat in i en buske i trädgården på det Guesthouse där vi bodde, mitt inne i Pretoria. Han blev biten på axeln, vi såg spindeln när han kom fram ur busken och han sa att det gjorde ont. hur som helst 2-3 dagar senare blev det en liten vätskefylld blåsa stor som en ärta, vi gick till läkaren och fick en salva. med två veckors behandling. det skumma var dock att man kunde, och kan fortfarande se (om man tittar noga) hur spindelgiftet "runnit"/spridit sig och gett pigments färg ändinrg i ett av de undre hudlagren ca fem cm i storlek!


264
125
Bildpunkt:

Har inga egna erfarenheter av de spindlarna men jag tror att även om bettet är mycket värre än många fågelspindlar så är de inte lika aggressiva av sig. Samma sak tror jag gäller med änkor. Så jag tror risken är mindre att bli biten om man håller de arterna i fångenskap än om de får vandra fritt där man vistas. Och många av de fågelspindlar man håller i fångenskap är såna man inte träffar på vilt om man inte aktivt letar efter dem då de oftast är såna som gräver en håla och stannar där eller i anslutning till den.

Logga in för att posta i forumet
Sida av 2
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild