Här kommer utlovade presentationen av föreläsarna till symposiet i November.
Boka din plats genom att maila namn, födelseår och eventuell specialkost till
info@sthlm-herp.net Bokningen är bindande, begränsat antal platser och endast för medlemmar. Svar senast 25/10. Mer info och pris i tidigare inlägg.
1. Petter Albinson
"Bruksanvisning för palmhuggormar"
Föredraget beskriver grunderna för att hålla palmhuggormar, släktet Trimeresurus, framgångsrikt i terrarium, med tyngdpunkt på det dryga tiotal arter Petter själv haft.
Petter är utbildad djurvårdare och har bland annat arbetat med groddjursinventeringar och på Skånes djurpark. Han har ett stort intresse för både fältherpetologi och terrariehållning. I terrariesammanhang har han i första hand riktat in sig på trädlevande huggormar, inte minst palmhuggormar.
2. Sara Albinson
"En kortis med coxi"
I stort sett allt du behöver veta för att hålla bambusnokar i terrarium.
Sara har under 20 år hållt och odlat råttsnokar. Lika länge har hon varit aktiv i olika föreningar i SHR och under sin tid som ordförande i riksföreningen startade hon tillståndsgruppen. Sara är även fältherpetolog och har jobbat med bevarande av de svenska groddjuren.
3. Didrik Claesson
"Borneos grod och kräldjur"
Redan vid mitt första besök på Borneo 1992 förstod jag att jag skulle återvända många gånger. Faunan och floran och maten och människorna gör det omöjligt att låta bli. Mina två favoritställen är utan tvekan Danum Valleys låglandsregnskog och Mount Kinabalus kärvare men nog så intressanta högland. Kobror, pytonormar, flyggrodor, diverse palmhuggormar och mycket mer ska vi bekanta oss med. Till vardags jobbar jag som biologilärare och har under tjugo år skrivit artiklarna om grod- och kräldjur i NationalEncyklopedin.
4. Jonathan Hagström
"Sökandet efter kungen av Indien"
Jonathan är utbildad djurvårdare och har sedan barnsben varit fascinerad av reptiler. På senare år har han lagt stor fokus på asiatiska ormar, både i sina terrarium och val av resemål.
5. Patric Falck
"Fältherpetologi i Väst-Malaysia"
Patric blev redan under tidiga år intresserad av herpetologi och utvecklat en förkärlek till fältherpetologi och framförallt palmhuggormar. Aktiv i SHF sedan ett antal år tillbaka, bland annat som ordförande i många år.