SkHFs Symposium, Lund, 18 oktober -2014

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1

Medlem i SHF
25
24
JacobOhlin:
Skånes Herpetologiska förening bjuder in till medlemssymposium

Plats: Studiefrämjandet, Fabriksgatan 2, Lund
När: Lördagen 18 oktober, kl 13:15


Årets tema är Sydostasien och vi har fyra föredragshållare från föreningen som kommer att dela med sig av sina erfarenheter under dagen. Däremellan finns det utrymme för frågor och diskussion, samt senare ett gemensamt restaurangbesök där vi kan fortsätta eventuella samtal och kanske dricka en öl för de som känner för det.

En presentation av föredragshållarna och deras framföranden:

Sara Albinson - är en mångkunnig herpetolog som hållit ett stort antal olika arter av råttsnokar i terrarium. Hon har haft styrelseuppdrag i flera av landets herpetologiska föreningar, bland annat var hon under många år ordförande i SHR.

Oreocryptophis porphyraceus coxi i terrarium
Den vackra bamburåttsnoken presenteras. För bara ett par decennier sedan ansågs den nästan omöjlig att hålla i terrarium, men har numera blivit ganska vanlig. Sara berättar om hur hon gjort för att föda upp arten.

-

Didrik Claesson - arbetar som biologilärare och har bland annat skrivit artiklar om grod- och kräldjur i Nationalencyklopedin. Han har företagit fältresor till praktiskt taget jordens alla hörn

Herpetologiska resor i Malaysia
Jag har allt sedan första besöket för snart 30 år sedan regelbundet återvänt till Malaysia. Skälen till det har varit många; imponerande artrikedom, mycket lättrest, fantastiska nationalparker och stor variation av naturtyper är några. Välkomna så ska jag förklara vad jag menar, för som malaysierna själva säger: Malaysia is truly Asia. Selamat Datang!

Sydostasiens herpetofauna i litteraturen, då och nu
Området är osedvanligt stort i den herpetologiska litteraturen. Didrik känner denna väl och bjuder på nedslag i såväl äldre som nyare herpetologiska böcker.

-

Petter Albinson - arbetar som terrarieansvarig på Skånes djurpark och har tjugo års erfarenhet av palmhuggormar i terrarium. Han är mycket engagerad i frågor som rör säkerheten kring giftormshållning och har bland annat kurser i ämnet.

Palmhuggormar i terrarium
Under föredraget beskrivs hur man håller palmhuggormar och andra trädlevande huggormar i terrarium, vad som är speciellt i skötsel och hantering och vad som är de vanligaste fallgroparna. De dryga tiotal arter som Petter har haft presenteras kortfattat.

-

Jacob Ohlin - växlar mellan sysselsättning som bibliotekarie och arborist. Har ett livslångt reptilintresse och då framförallt ett fältherpetologiskt sådant. Reser gärna och då oftast i södra Asien. Tillbringade nu senast sommaren på en botanisk trädgård nära Chiang Mai.

Några erfarenheter av resor i Sydostasien
Föredragshållaren delar med sig av sitt intresse för det tropiska Asien och bjuder på ett antal nedslag, bilder och fältanekdoter från de senaste årens längre resor, i bl.a. Indonesien, Sri Lanka och Thailand.



Välkomna!

SkHF


Medlem i SHF
25
24
JacobOhlin:
Vill man få tillgång till eventuell uppdaterad info om tillställningen och inte är SkHF medlem (och får föreningsutskicket Viviparabladet) men har facebook så finns det ett event där skapat av 'Skånes Herpetologiska Förening' som går att följa.

Medlem i SHF
193
366
Thinning:
Låter som en riktigt spännande dag, intressanta föredrag om ett intressant område. Synd att man inte kan komma iväg. Ni som har möjlighet, se till att ta er dit!

Bra jobbat SkHF!

Mvh. Björn
Logga in för att posta i forumet
Sida av 1
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild