Hemmagjort regnystem

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 3

52
2
Ztaahl:

Hej!

Tycker att alla färdiga regnsystem som finns att köpa är så onödigt dyra och undrar därför ifall någon här möjligtvis har gjort ett eget hemmagjort regnsystem eller kanske har några idéer på hur man skulle kunna bygga ett! :)

ddr:

Jag gjorde ett billigt av en spolarvätskepump från biltema samt dysor från gardena. Men det förde ett jävla liv, samt var rätt kasst.
Det är väl värt pengarna att satsa på ett riktigt system.
Slang och kopplingar köper du billigt av din lokala pneumatik-leverantör.

Dysor och system köper du från Herpers choise


7
2
SnowAngel:

Vi har inget regnsystem men använder en blomspruta och sprayer lite nu och då. Funkar bra dte oxå. :) 
Vela bara tipsa lite :)


52
2
Ztaahl:

ddr: Det var fan.. lyckades nämligen hitta en "mall" på hur man kunde bygga ett regnsystem, och det var just av en spolarvätskepump.. Hade kommit riktigt billigt undan, men efter din recension så verkar det ju inte vara någon höjdare..

SnowAngel: Jo, så går det ju också att göra hah! :) Tänkte bara att det hade varit skönt att ha en sak mindre att göra varje dag.. (A)


424
32
samthe0ne:

Pratade med en kille på FB idag och han hade lyckats bygga ett eget och bara låtit pumpen hänga fritt för att det inte skulle låta så mycket. Funderar allvarligt på att använda det här kittet och försöka ljuddämpa det OM det behövs har ögonfransgecko så behöver bara vattna 2ggr/dag. Återkommer med och hur jag gör framöver!


268
19
Iguania:

Som jag har förstått det så skapar inte en spolarvätskepump det tryck som krävs i systemet för att man ska få den där fina dimman utan det droppar mest.


424
32
samthe0ne:

han hade tagit dysor från billiga sprayflaskor (köpta på typ ICA) och fått bra spridning


268
19
Iguania:

Okej, det är bara att testa:)


424
32
samthe0ne:

Absolut, dumt att inte försöka när de flesta systemen som finns kostar iaf 10 ggr mer


508
304
Jonas77:

"Onödigt dyra" är relativt. För ett seriöst fungerande regnsystem krävs bra dysor och en stark pump. Då är en diafragmapump att föredra. Kan du hitta dessa vid sidan om så kan du nog spara ett par hundralappar, men att mixtra med biltemapumpar lär aldrig bli en bra idé, varken funktionsmässigt, ljudmässigt eller brandskyddsmässigt.

Tänk på att de som säljer regnsystem köper in dem i bulk och får ner priserna på det sättet, så det är inte säkert att du kan få ner kostnaden vid hopplock av ett eget system...

Logga in för att posta i forumet
Sida av 3
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild