Någon slags orm som kan/ska leva i grupp?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 7

2052
779
psyjoh:
Panteropis det är Life,  avsnitt 2 om reptiler och amfibier. Jag rättar ett fel. Det är en hane som utsöndrar en doft som en hona och därav får hjälp av dem andra hanarna att värma upp sig. Större delen av året är de tillsammans som jag uppfattar det då de har sex månaders övervintring. 

903
510
Evanjeline:
Jag nämde aldrig något om kärlek, jag sa faktiskt specifikt att jag inte tror de älskar sina ägare.

85
88
AniMaL:
Haha, lustigt att i nästan varenda tråd man läser i som handlar om reptiler så är det alltid någon/några som (utan att skämmas) berättar om hur de hanterar sina djur, inte bara utanför terrariet utan dessutom behandlar sina reptiler som nån katt, hund eller annat socialt sällskaps djur . Bisarrt! 
Människor alltså . .

109
19
carolineleven:
AniMaL skrev:
Haha, lustigt att i nästan varenda tråd man läser i som handlar om reptiler så är det alltid någon/några som (utan att skämmas) berättar om hur de hanterar sina djur, inte bara utanför terrariet utan dessutom behandlar sina reptiler som nån katt, hund eller annat socialt sällskaps djur . Bisarrt! 
Människor alltså . .


Jag tycker det är bisarrt att du jämför att klappa en orm med det band ägare och katt/hund kan skapa, eller påstår att någon annan gjort den jämförelsen.


903
510
Evanjeline:
Varför skulle jag skämmas för att jag ungefär en gång varannan månad låter min orm ligga och sova i tjugo minuter utanför terrariet? Jag har aldrig sagt att jag tror han har ett band som en hund eller katt, jag har däremot nämnt två gånger i tråden att jag inte tror det. Han känner igen min doft och känner sig trygg i att jag hanterar honom, och blir inte stressad. Han kan tycka det är mysigt att bli klappad. Ingen kärlek. done.

1681
791
fluffis:
Evanjeline skrev:
Jag vet detta börjar gå helt offtopic men ja. Jag tror inte vi består av mycket me rän överlevnadsinstinker heller, sen att de utvecklats åt ett annat håll där vi behöver vår intelligens. Kärlek, vänskap och allting är ju bara ett sätt att överleva. Möjligtvis kreativitet och skapande inte är kopplat till det. När det gäller ormar eller reptiler över huvud taget så tror jag de har nyfikenhet och kan tycka saker är roliga, saker är skönt ect ect. Det är det smartaste sättet för evulutionen att få oss att göra saker för att överleva. De få gångerna jag tar ut min kungspytonhanne kan han lägga sig i sängen eller knäet, och medan jag klappar honom blir han mer och mer lång, till sist ligger han raklång och somnar. Efter ett tag vaknar han upp, gäspar lite och ringlar iväg, och då får han gå in i terrariet igen.


Det där med att tycka saker är sköna... Jag har förstått det som att det är bevisat att reptiler inte kan känna glädje genom att de inte har något glädjecentrum i hjärnan. Det som vi själva känner när vi blir omtyckta, äter choklad eller har sex, känner inte ormar. Alltså går både nyfikenhet, att tycka saker är roliga och att tycka saker är sköna, bort.

Jag har aldrig hört någon vuxen som använa ordet "klappa" i samband med ormar, och jag tror att det har att göra med att det är helt meningslöst för ormen. Det kan säkerligen få människan att må bättre och det är kanske värt något men med tanke på forskningen som pekar på att ormar kan stressas genom sina instinkter att fly, så tycker jag själv nog inte det är värt det. Inte konstigt att ormar tycker att vi människor är farliga, vi är rätt stora i jämförelse mot en kungspyton och vi rör oss konstigt :)

1681
791
fluffis:
Den här tråden handlar om att i princip alla ormar inte har någon glädje av andra ormar och ingen behållning av dem överhuvudtaget. Utom vid parning då. Med tanke på det så känns det självskrivet att ormarna inte har behållning av någon annan art heller.

903
510
Evanjeline:
Jag tror inte på att det är så. Jag kan köpa allt annat med att de vill vara själva mesta av tiden utom vid parning osv, att de inte känner kärlek ect. Men för mig är det logiskt de tycker saker är skönt. Delvis för att vilja söka upp varma platser, sen om de  har öms kvar som kliar måste det ju vara skönt för dem att skrapa av det. Det var ju faktiskt inte så länge sen man sa att reptiler inte kunne känna rädsla eller smärta, och innan dess däggdjur, fast det är längre sen. 

Medlem i SHF
4043
5086
Jonas_:
Evanjeline: Jag tycker det låter som du lägger mycket mänskliga känslor på din orm, där är vi olika inom hobbyn, jag ser mina ormar som just ormar, behandlar dom som ormar eftersom det är det som får dom att må bra :) Nu har jag lite svårt att förklara på några få rader vad jag menar men det skulle vara hemsk intressant att ta diskussionen över en fika vid tillfälle :)

Att ormar söker upp värme har ingenting att göra med någon mysighetsfaktor, dom gör det för att kunna överleva & smälta byten. Givetvis har alla rätt till en egen åsikt i alla frågor och jag dömer ingen, däremot blir jag ledsen när människor försöker hålla sina reptiler som folk håller däggdjur, ex. hund, katt, kanin osv. (Blir lika ledsen när folk behandlar sina hundar som småbarn, dom ska respekteras som den ras dom är och behandlas därefter för ett värdigt liv)

carolineleven: Stora ormar behöver inte tas ut för att motineras, har man inte plats med ett jätteterrarium som passar den specifika artens behov så får man välja en mindra och enklare art helt enkelt :)

Med det sagt... Självklart kan man ta ut sina ormar från deras terrarium nångång ibland, det skadar inte sålänge man använder ett sunt förnuft vid hanteringen och respekterar andras åsikter om sina ormar. Jag tar ut mina ormar då & då, oftast för fotografering, städning av terrarium, byte av vattenbalja eller helt enkelt om jag har någon på besök som är nyfiken på mina pytons.. jag missar ALDRIG ett tillfälle att få prata fakta & intressanta detaljer om min undebara hobby.

Exempelvis så var det in ett gäng barn från gården där vi bor för nån vecka sen & fick en lektion i vad ormar egentligen är för nåt.. gissa om jag slog hål på ett par myter den dagen :) Och sen dess är jag populärast i kvarteret.. bland barnen iaf vad föräldrarna säger kan vi ta i en mer passande tråd ;) 

1681
791
fluffis:
fluffis skrev:
Den här tråden handlar om att i princip alla ormar inte har någon glädje av andra ormar och ingen behållning av dem överhuvudtaget. Utom vid parning då. Med tanke på det så känns det självskrivet att ormarna inte har behållning av någon annan art heller.


Oj, jag ser här att jag har skrivit något helt annat än vad jag menade så jag skriver väl om det :)

Den här tråden handlar om att i princip alla ormar inte har någon glädje av andra ormar och ingen behållning av dem överhuvudtaget. Utom vid parning då. Med tanke på det så känns det självskrivet att ormarna inte har någon behållning av något annat djur inom djurriket heller. Och då tänker jag främst på Homo sapiens :)

Logga in för att posta i forumet
Sida av 7
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild