Någon slags orm som kan/ska leva i grupp?

SÖK
Logga in för att posta i forumet
Sida av 7

1681
791
fluffis:
Evanjeline skrev:
Det är inte vad jag har fått lära mig, men jag kan ha fel. Jag tvivlar inte på att det kan hända. Jag vet inte exakt var jag läst det, men när jag reserchade för många år sen när jag skaffade min kungspyton stod det på flera ställen.

Om det stämmer borde jag nog seperera mina två, de har alltid fungerat tillsammans, men vem vet..



Även om du skulle hitta en källa till detta så pekar "nyare skolan" på att det inte är så längre.

903
510
Evanjeline:
Mina två har varit tillsammans i fyra år eller något, och jag har aldrig märkt något problem. Men jag ska ta en riktig funderare om jag ska seperera dem. Jag vet verkligen inte alls, för jag läste hur mycket som helts, och de flesta sa att kungspyton kan man ha ihopa utan problem. Gjorde som vanligt och sökte på arten och läste allt jag kunde få tag på. Det är kanske så att folk har ädnrat uppfattning sen dess, jag et inte.

1681
791
fluffis:
Hoggaforfan skrev:
Jag har sett mycket snokar som lever i grupp så de verkar fungera bra i grupp överlag men relativt jämn storlek rekommenderas väl då. Vet en baroniunge som åt upp andra men aldrig hört om vuxna som gjort det. 
Ormar är ju inte direkt terretoriella (finns säkert undantag) utan har de mat så bryr de sig inte om varandra.
Är väl bara vid parning som det strular till sig.


Vilka snokar har du sett i grupp? Menar du i det vilda eller menar du ormar som tvingats leva i grupp pga förutsättningarna i fångenskap? :)

Vad menar du med "om de har mat"? Det är ordet har jag hänger upp mig på eftersom i fångenskap så får de mat och i naturen så skaffar/jagar de mat, tycker jag :)

Hur menar du med att det kan strula till sig vid parning?

268
19
Iguania:
Låter som att du snackar om strumpbandssnokar psyjoh. Dock så är det enbart vintertid och en kort stund på våran de är tillsammans och det har ingenting med socialitet att göra, bara en överlevnadsstrategi.

342
309
panterophis:
psyjoh skrev:
Fel där Pantheropis. Såg en dokumentär förra veckan och där var en sorts kungssnok som levde tillsammans. Endast någon månad under sommaren de ej gjorde det. Detta var i norra usa. Under vintern samlades det hundratals och grävde ner bo där de övervintrade tillsammans. Efter vintervilan så hjälpte de varandra att värma upp sig för att sedan paras. 



Även skallerormar övervintrar tillsammans, det betyder inte att de gillar varanda utan bara att det är ont om bra övervintringsställen i vissa lokaler

1681
791
fluffis:
psyjoh skrev:
Fel där Pantheropis. Såg en dokumentär förra veckan och där var en sorts kungssnok som levde tillsammans. Endast någon månad under sommaren de ej gjorde det. Detta var i norra usa. Under vintern samlades det hundratals och grävde ner bo där de övervintrade tillsammans. Efter vintervilan så hjälpte de varandra att värma upp sig för att sedan paras. 



Hur menar du att de kan värma upp varandra? Ormarna kan inte producera värme, så det låter lite konstigt. Och att gräva ett bo tillsammans låter också konstigt eftersom ormar inte brukar gräva. Eller jo, det finns ormar som kan gräva, tex. kenyansk sandboa men de bor inte i USA antar jag :) Själv såg jag en dokumentär där forskarna i USA med hjälp av att ha satt sändare på ormarna, konstaterade att de återvände till samma övervintringsplats år efter år. Dock minns jag inte vilken art det gällde.

2052
779
psyjoh:
Dem hjälpte varandra på det viset att de som redan varit ute och solat samlades över den som var kall alternativt den som behövdes värmas upp sökte upp gruppen av ormar som var varma. Jag vet att det finns flera arter som kan övervintra tillsammans men blev förvånad över hur mycket dessa gjorde i grupp efter alla era disskusioner man hört här aytt ormar ej lever i grupp. Har ej sett det förr. 
Jag vet oxå att ormar är solitära djur det var därför jag blev förvånad och fluffis jag vet oxå att de ej kan producera värme, det säger väll sig själv?
Det var bara ett inlägg från en dokumentär jag såg.

342
309
panterophis:
Jag vill gärna se den dokumentären

2052
779
psyjoh:
Jag ska leta fram den och vilket avsnitt så återkommer jag med det senare eller imorgon. Det var en allmän dokumentär om reptiler och det var endast ett litet inslag om detta. 

2052
779
psyjoh:
Du har nog rätt Iguania, det var nog strumpebandssnok. Förstår oxå att det är överlevnadsstrategi då dem lever på instinkter och ej känslor. Blev bara förvånad att de tog hjälp, om ej med mening, av varandra när de var i grupp så mkt efter alla disskusioner man hört här av att inga ormar osv. finnes i grupp. 
Logga in för att posta i forumet
Sida av 7
Redigera inlägg
Kom ihåg att följa terrariedjur.se's regler när du postar i forumet.
Infoga youtubeklipp
Klistra in adressen till youtube-klippet nedan: (exempel: http://www.youtube.com/watch?v=VaOjDr6H0fI)

Laddar upp och infogar bild